Κάθε χώρος, μικρός ή μεγάλος, χρειάζεται τη σωστή οργάνωση για να είναι λειτουργικός και καλαίσθητος. Στη Welhome θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας, στις καλύτερες τιμές και εξαιρετική ποιότητα!

Δείτε πόσο απαραίτητα είναι αυτά τα έπιπλα όχι μόνο για το υπνοδωμάτιο αλλά και το σαλόνι, ακόμα και το γραφείο σας.


  1. Μοιράζεστε την ντουλάπα σας

Όταν δεν μένετε μόνος ή μόνη, πρέπει να έχετε τα πράγματά σας σε ένα μέρος, τακτοποιημένα. Πρέπει να μπορείτε να τα βρείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή χωρίς να είναι μπερδεμένα. Ειδικά το πρωί που βιάζεστε να φύγετε για τη δουλειά, πρέπει να βρίσκετε αυτό που θέλετε εύκολα και γρήγορα. Με το ίδιο σκεπτικό όταν το έτερόν σας ήμισυ αναζητήσει κάτι θα πρέπει να το κάνει με τάξη και χωρίς να βγάλει τα δικά σας πράγματα από το συρτάρι. Για να τα αποφύγετε αυτά, αγοράζετε μια ντουλάπα 5φυλλη ανοιγόμενη με καθρέπτη και αποκτάει ο καθένας το δικό του προσωπικό χώρο.

https://www.welhome.gr/prosfores/1135606-ntoulapa-5fulli-anoigomeni-me-kathrepti-metallic-grey-alpine-white.html?search_query=%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%80%CE%B1+5%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7+%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7+%CE%BC%CE%B5+%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%AD%CF%80%CF%84%CE%B7&results=1

  1. Χωράνε περισσότερα ρούχα από ότι αν τα είχατε σε κρεμάστρες

Αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν έχουν επαρκή χώρο στις ντουλάπες τους. Όσο χώρο και να έχουν, όσα υπάρχοντα και να έχουν, πάντα θέλουν παραπάνω. Όπως λένε και οι σχεδιαστές επίπλων, σε μια ντουλάπα με συρτάρια, μπορεί κάθε συρτάρι να χωρέσει 2 με 2.5 ρούχα παραπάνω σε σχέση με τις κρεμάστρες. Ειδικά αν τα διπλώνετε με τάξη και δεν τα κάνετε κουβάρια, ο χώρος μειώνεται ακόμα περισσότερο.


  1. Είναι το ιδανικό μέρος να αποθηκεύσετε τα αξεσουάρ σας

Τέτοια μπορεί να είναι ζώνες, γραβάτες, γάντια, φουλάρια και γυαλιά ηλίου. Υπάρχουν ειδικά κουτιά αποθήκευσης με ειδικά σχήματα για να τακτοποιείτε τέτοια αξεσουάρ και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Επίσης, μπορείτε να βάλετε μέχρι μπιζουτιέρες μέσα στα συρτάρια, ειδικά για πιο ακριβά κοσμήματα όπως ένα ρολόι ή ένα κολιέ. Φυσικά, αν έχετε πολλά καλλυντικά, μπορείτε να βρείτε τον σωστό τρόπο να τα κρατάτε μέσα στα συρτάρια σας.


  1. Ανεβάζουν επίπεδο στην αισθητική του χώρου

Στη Welhome θα βρείτε έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε στυλ σπιτιού. Κλασικό, μοντέρνο, μίνιμαλ, για όλα υπάρχει και η κατάλληλη προσθήκη. Η ντουλάπα με συρτάρια είναι επιβλητική και κάνει το χώρο αυτόματα πιο προσεγμένο. Για παράδειγμα, η Ντουλάπα 4φυλλη ανοιγόμενη με καθρέπτη Sonomaδίνει φως στο χώρο αλλά και η ουδέτερη απόχρωσή της, ταιριάζει με πολλά χρώματα τοίχων και επίπλων. Λίγο ο καθρέφτης, λίγο το σχήμα της και η άνεσή της, κάνουν αυτόματα το χώρο να δείχνει πιο προσεγμένος και πιο μαζεμένος.

https://www.welhome.gr/prosfores/1140956-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%B1-4%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B7-sonoma.html

  1. Οι μεγάλες ντουλάπες είναι πιο πρακτικές

Ειδικά αν περιέχουν και συρτάρια! Είναι καλύτερο και πιο πρακτικό αν έχετε ένα ογκώδες έπιπλο που να χωράει πολλά ρούχα και αντικείμενα, παρά 2-3 κομμάτια που τελικώς να μην φέρουν το αποτέλεσμα που ζητάτε. Τα συρτάρια και τα ράφια μπορεί να έχουν διάφορα μεγέθη για να τοποθετείτε καλύτερα χοντρά ρούχα όπως φούτερ και κλινοσκεπάσματα ή μικρά αντικείμενα όπως γάντια και σκουφιά.


  1. Μπορείτε να κάνεις ένα technology ράφι

Αν έχετε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, με καλώδια, φορτιστές, τηλεχειριστήρια και θήκες, μπορείτε να αφιερώσετε ένα συρτάρι στη ντουλάπα σας για να τοποθετήσετε όλα αυτά τα είδη. Ειδικά αν κρατάτε και παλιότερα μοντέλα, τότε αυτό θα αποτελέσει ιδανικό χώρο αποθήκευσης. Ακόμα πιο έξυπνη ιδέα είναι αν τη σχεδιάσετε κατάλληλα την ντουλάπα, μπορεί να συνδέεται άμεσα με πρίζα και να φορτίζετε εκεί τις συσκευές σας.


Ιδέες για να οργανώσετε καλύτερα την ντουλάπα σας

Αφού βρήκατε στη Welhome τον ιδανικό συνδυασμό συρταριέρας και ντουλάπας, ήρθε η ώρα να δείτε μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερο χώρο.

https://www.welhome.gr/prosfores/1140295-%CF%83%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1-sonoma.html

  1. Τοποθετήστε τα ράφια έξυπνα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ο σκοπός τους είναι να χωράνε όλα σας τα αντικείμενα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

  2. Αγοράστε καλάθια αποθήκευσης για να εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε το χώρο. Είναι και ένας τρόπος να βάλετε το προσωπικό σας στυλ επιλέγοντας υλικό και χρώμα που θέλετε.

  3. Αποθηκεύστε τα παπούτσια στην ντουλάπα σας και όχι στο πάτωμα. Έτσι το σπίτι θα δείχνει πιο τακτοποιημένο και δεν θα είναι σε κοινή θέα.

  4. Αγοράστε ταμπέλες ή ετικέτες για να δημιουργήσετε ιδιότυπα χωρίσματα στην ντουλάπα και τα συρτάρια. Βάλτε το όνομα του κάθε μέλους της οικογένειας πάνω στο ράφι ή το συρτάρι του. Κάντε το διαχωρισμό που ταιριάζει περισσότερο με τον δικό σας τρόπο ζωής και βρείτε πιο γρήγορα αυτό που ψάχνετε.

  5. Εκμεταλλευτείτε το χώρο στη ντουλάπα βάζοντας μια κρεμαστή ραφιέρα ή μια δεύτερη ράγα. Όπου βρείτε χώρο, σκεφτείτε δημιουργικά και καλύψτε την με το κατάλληλο αξεσουάρ.

  6. Αγοράστε νέου τύπου κρεμάστρες. Αν δεν υπάρχει χώρος για πολλές, αγοράστε αυτές που είναι πιο περίπλοκες και ουσιαστικά ή μία συνδέεται με την άλλη, καταλαμβάνοντας χώρο για μία.

  7. Αν υπάρχει πάνω ράφι στην ντουλάπα, εκμεταλλευτείτε το για να τοποθετήσετε αξεσουάρ, ή μακρόστενα κουτιά. Εκεί είναι και μια καλή ιδέα για να τοποθετήσετε και βιβλία.

  8. Προστατεύστε τις τσάντες σας από τη φθορά, κρατώντας τις στην ντουλάπα. Ειδικά όσες δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορείτε να τις βάλετε μέσα σε ένα ράφι ή συρτάρι.

  9. Μην στριμώχνετε τα μικρά αντικείμενα επειδή ακριβώς είναι μικρά. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα εσώρουχά σας.

  10. Αγοράστε ειδική θήκη για τις ζώνες σας ώστε να τις έχετε κατακόρυφα μέσα στην ντουλάπα σας. Αν δεν χωράνε έτσι, τακτοποιήστε τις σε συρτάρια.

  11. Έχετε χώρο που δεν ξέρετε πώς να τον αξιοποιήσετε; Μήπως να βάλετε τις βαλίτσες σας εκεί;

  12. Χρησιμοποιήστε σακούλες συμπίεσης αέρα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αφού πιάνουν ελάχιστο χώρο και μπορείτε να βάλετε πολλά ρούχα χωρίς να σκονίζονται. Δεν είναι ανάγκη να βάλετε τα πιο καλά σας ρούχα, αλλά τα αθλητικά ή αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο.

  13. Εγκαταστήστε εσωτερικό φωτισμό. Πόσες φορές δεν έχετε χρησιμοποιήσει το φακό του κινητού σας για να βρείτε αυτό που ψάχνετε; Με τον φωτισμό που μπορεί να είναι μια μπάρα ή απλά μια λάμπα, θα έχετε άμεση και εύκολη πρόσβαση.

  14. Παίξτε το παιχνίδι των εποχών. Τα ρούχα κάθε εποχής φροντίστε να είναι τα πιο εύκολα προσβάσιμα και τακτοποιήστε σε κουτιά ή βαλίτσες αυτά της αντίθετης εποχής.

  15. Δείτε αν είναι πιο πρακτικό για εσάς να έχετε συρόμενες ή πόρτες που ανοίγουν κανονικά. Ανάλογα με τη χρήση και τι αποθηκεύετε κάθε φορά, ίσως πρέπει να κάνετε κάποια προσαρμογή.

  16. Κάντε συχνά εκκαθάριση της ντουλάπας σας. Στο τέλος κάθε σεζόν, εντοπίστε τα ρούχα που δεν φορέσατε καθόλου και που απλά μεταφέρατε για μια άλλη χρονιά. Μην αφήνετε να πιάνουν χώρο και αν είναι σε καλή κατάσταση, χαρίστε τα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αν έχετε πολλά ρούχα, βάλτε κανόνα να χαρίζετε μία τσάντα ανά σεζόν. Θα πάρει ανάσα η ντουλάπα σας και επιπλέον θα κάνετε και μια πράξη ανθρωπιάς.

Ανακαλύψτε στη Welhome τα έπιπλα που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες, το γούστο και τον οικονομικό προϋπολογισμό σας. Βρείτε ντουλάπες με συρταριέρες και κάντε την οργάνωση του σπιτιού το πιο εύκολο πράγμα στην καθημερινότητά σας. Σε διάφορα σχέδια και σχήματα, σε χρώματα ουδέτερα και ενισχυμένη αισθητική, σίγουρα θα βρείτε αυτό το κομμάτι που θα ταιριάξει στο χώρο σας. Ανακαλύψτε τα και ανανεώστε το χώρο σας με τις καλύτερες τιμές!