Η ποιότητα του ύπνου εξαρτάται από πολλά πράγματα και σίγουρα το στρώμα είναι ένα από αυτά! Ο καλός ύπνος βοηθάει στη γενικότερη καλή σωματική και πνευματική υγεία, ενώ και είναι ένας παράγοντας που φτιάχνει τη διάθεση. Στα έπιπλα Welhome θα βρείτε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να έχετε όνειρα γλυκά και ύπνο χωρίς διακοπές!


Τι κάνει ένα στρώμα αξιόπιστο;

Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια άνεσης και απαιτήσεις όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει έπιπλα και αξεσουάρ όπως το κρεβάτι και το στρώμα. Παράλληλα, οι ειδικοί λένε πως αντικειμενικά, το ιδανικό στρώμα δεν είναι ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Επιπλέον, η στάση της σπονδυλικής στήλης παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του ύπνου και πώς το στρώμα παίζει ρόλο σε αυτό.

Είτε αγοράσετε στρώμα με bonnell ελατήρια είτε στρώμα χωρίς ελατήρια, είτε στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια,υπάρχουν κάποια κριτήρια για να έχετε ένα ήσυχο και υγιή ύπνο.

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/upnodomatio/stromata/765659-stroma-perla-mono-platos-85-90ek-mikos-eos-200ek.html?search_query=Perla&results=12

Για παράδειγμα ένα σκληρό στρώμα όπως το Perla, είναι φτιαγμένο από cotton ύφασμα και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το υλικό του είναι υποαλλεργικό και παρέχει αντιβακτηριδιακή προστασία. Παρόλο δηλαδή που είναι σκληρό, παρέχει ιδανική ορθοπεδική στήριξη. Τα ελατήρια Bonnell του στρώματος Perla, είναι κατασκευασμένα από ευρωπαϊκό αντιοξειδωτικό ατσάλι, ενώ διαθέτει ειδικές οπές εξαερισμού, επιτρέπουν τον επαρκή αερισμό.

Σε κάθε είδος στρώματος, πρέπει να αναζητάτε εκείνο που θα ταιριάζει στο σώμα και το budget σας.

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/upnodomatio/stromata/1133409-stroma-viscolat-cool-mono-platos-eos-90ek-mikos-eos-200ek.html?search_query=Viscool&results=12

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν βρείτε το κατάλληλο στρώμα για εσάς;

Στη Welhome κάθε πελάτης μπορεί να βρει το επόμενο στρώμα του. Μια βόλτα στην έκθεση θα σας κάνει να ανακαλύψετε νέα είδη σε ασυναγώνιστες τιμές.

Στρώματα αφρού: Αν επιλέξετε ένα υψηλής τεχνολογίας με αφρό μνήμης όπως τα Viscool, ή τα Bounce, τότε το σώμα σας θα ευθυγραμμιστεί ενώ κοιμάστε. Θα ανακουφιστούν τα σημεία στα οποία να νιώθετε ενοχλήσεις ενώ ολόκληρο το σώμα θα αναπνέει καλύτερα. Τα στρώματα χωρίς ελατήρια είναι από τις συμφέρουσες επιλογές που το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.

Στρώματα με ελατήρια: Ευέλικτα, τα οποία πρέπει να γυρίζετε συχνά για να μη χάνουν το σχήμα τους. Είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αντέχουν μεγάλο βάρος και πίεση.

Στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια: Σε αυτά το σώμα μοιράζεται καλύτερα στο στρώμα, χωρίς να του ασκείται καμία πίεση. Μπορεί να σας φανεί μαλακό, και η αλήθεια είναι ότι ισχύει, ειδικά αν αντιμετωπίζετε μυοσκελετικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, είναι δύσκολο να το μετακινήσετε επειδή έχει μεγάλο αριθμό ελατηρίων.

Μια δοκιμή στρώματος θα σας πείσει

Επισκεφθείτε την έκθεση στρωμάτων για να δείτε από κοντά και να νιώσετε την αίσθησή τους μέχρι να βρείτε το ιδανικό για εσάς. Στατιστικά, όσοι διαλέγουν το στρώμα μετά από δοκιμή, αποφασίζουν πιο γρήγορα και πιο συνειδητά για το νέο τους στρώμα. Όση έρευνα αγοράς και να κάνετε, όσους φίλους και γνωστούς να ρωτήσετε, το στρώμα που θα ταιριάξει σε εσάς είναι εντελώς υποκειμενικό.

Μην βιαστείτε να πάρετε γρήγορα απόφαση. Τα στρώματα μπαίνουν σε έκπτωση αρκετές φορές το χρόνο και ίσως να αξίζει να κάνετε υπομονή για να το αγοράσετε σε καλύτερη τιμή. Αν τα δοκιμάσετε από κοντά, παραμείνετε στη συνηθισμένη στάση ύπνου σας για τουλάχιστον 10 λεπτά. Οι εκθέσεις με είδη σπιτιού υπάρχουν για να παίρνετε το χρόνο σας και να αποφασίζετε με ηρεμία ποιο στρώμα σας ταιριάζει περισσότερο. Επιπλέον, φροντίστε να μην κάνετε τη δοκιμή μόνοι σας, αλλά με κάποιον γνωστό σας για να δείτε τη συμπεριφορά του στρώματος όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι.

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/upnodomatio/stromata/747693-stroma-primus-mono-platos-eos-90ek-mikos-eos-200ek.html?search_query=Primus&results=14

Τι μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας;

  • Ο ύπνος είναι βασικό στοιχείο για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παράλληλα με τη συχνή άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή.

  • Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται 7 ώρες ύπνου για να μπορούν να είναι την ημέρα παραγωγικοί και γεμάτοι ενέργεια.

  • Όσοι υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στη μέση ή το λαιμό σε ποσοστό 50-60% έχουν διαταραγμένο ύπνο, καθώς προσπαθούν να βρουν την πιο άνετη στάση ύπνου. Ένα στρώμα κακής ποιότητας μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας, αλλά και να σας στερήσει ώρες πολύτιμου ύπνου. Ένα σκληρό ορθοπεδικό στρώμα όπως το Primus με ελατήρια Bonnell, θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

  • Η έλλειψη καθαριότητας στο χώρο που κοιμάστε. Είτε είναι τα σεντόνια, είτε ένας χώρος που δεν έχει αεριστεί επαρκώς, είτε ένα παλιό στρώμα γεμάτο ακάρεα, μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστη ατμόσφαιρα. Χρειάζεστε ένα στρώμα όπως το Interflex, δηλαδή υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό.

  • Οι ηλεκτρονικές συσκευές πριν κοιμηθείτε, είναι ένας βασικός λόγος για να μην κοιμηθείτε καλά. Ακόμα χειρότερα, όταν αφήνετε ανοιχτή την τηλεόραση και αναβοσβήνει ενώ κοιμάστε. Φροντίστε να έχει περάσει μια ώρα από τη στιγμή που θα αφήσετε κάτω το κινητό σας και πριν κοιμηθείτε. Το μπλε φως της οθόνης είναι βλαβερό για την όρασή σας.

  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία του δωματίου σε κανονικά επίπεδα. Αφήστε το παράθυρο ανοιχτό, έστω και λίγο, ενώ μπορείτε να ανανεώνετε το καλοκαίρι τον αέρα με έναν ανεμιστήρα. Μην αφήνετε τη θέρμανση ανοιχτή και σε υψηλή θερμοκρασία, όσο κρύο και να έχει. Ρυθμίστε το θερμοστάτη ώστε να μην ιδρώσετε μέσα στη νύχτα. Καλύτερα να έχετε ένα βαρύ πάπλωμα, παρά να κοιμάστε δίπλα στο καλοριφέρ.

  • Αν υπάρχει κάποιος ήχος που σας ξυπνάει μέσα στη νύχτα, αγοράστε ωτασπίδες. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο μέλος της οικογένειας που κάνει ανήσυχο ύπνο, κάποιο μηχάνημα που λειτουργεί όλη νύχτα, κάποιο μαγαζί που μένει ανοιχτό όλη νύχτα. Μια καλή ιδέα είναι να αγοράσετε και έναν εξολοθρευτή ήχων, ο,τιδήποτε σας βολεύει προκειμένου να μη χαλάσετε τον ύπνο σας.

  • Διατηρήστε ένα πρόγραμμα ύπνου. Φροντίστε κάθε μέρα να πηγαίνετε στο κρεβάτι, περίπου την ίδια ώρα. Το σώμα μπαίνει σε μια ευεργετική ρουτίνα και κάθε μέρα μαθαίνει να ξεκουράζεται και να επαναφορτίζεται την ίδια ώρα.

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/upnodomatio/stromata/1134826-stroma-excelsior-mono-platos-eos-90ek-mikos-eos-200ek.html?search_query=Excelsior&results=12

Τελικά πού ωφελεί ο ύπνος;

Πολύς λόγος γίνεται από τους επιστήμονες για την ευεργετική δράση του ύπνου. Και ενώ νεότεροι μπορεί να μη θέλουμε να κοιμηθούμε, όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι. Ας δούμε μερικά από τα οφέλη του για το σώμα και τον εγκέφαλό μας:

  • Διατηρείται το βάρος το σώματος σε σταθερά επίπεδα. Όσο περισσότερο μένετε ξύπνιοι, τόσο περισσότερο πεινάτε. Οι βραδινές λιγούρες φέρνουν φαγητό, όχι πάντα υγιεινό, που δεν μπορείτε να «κάψετε».

  • Όταν κοιμάστε σωστά, το επόμενο πρωί είστε γεμάτοι ενέργεια και πνευματική διαύγεια. Είστε πιο αποδοτικοί στην εργασία σας, στις αθλητικές επιδόσεις σας και σίγουρα έχετε περισσότερο κέφι για να ασχοληθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

  • Μπορείτε να πάρετε καλύτερα αποφάσεις. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που προκειμένου να βρουν απάντηση σε ένα δίλημμα ή σε ένα πρόβλημα που τους απασχολεί, απλά κοιμούνται. Τότε ξεκουράζονται και όλα ξεδιαλύνουν μέσα τους.

  • Ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο οργανισμός είναι πιο ισχυρός και πιο θωρακισμένος απέναντι σε μικρόβια και ιώσεις, όταν κοιμάστε αρκετά και σωστά. Επιπλέον όταν κοιμάστε σε ένα καινούριο στρώμα, δεν υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε αλλεργίες από μικροοργανισμούς που έχουν συσσωρευτεί στο παλιό.

  • Χαρίζει μακροζωία. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι ζουν πολλά χρόνια εκτός από σωστή διατροφή, απολαμβάνουν και έναν αδιάσπαστο ύπνο. Αν ρωτήσετε τον παππού και τη γιαγιά θα σας το επιβεβαιώσουν!

Επενδύστε στην υγεία σας και κάντε ένα καλό στρώμα δώρο στον εαυτό σας. Ένα στρώμα σαν το Excelsior θα κάνει τα βράδια σας πιο ευχάριστα και τη ζωή σας ακόμα καλύτερη!