Είτε το γραφείο σας βρίσκεται στο χώρο της δουλειάς σας είτε έχει γίνει το σπίτι σας ο χώρος εργασίας σας, σίγουρα είναι σημαντικό και στις δύο περιπτώσεις τα έπιπλα γραφείου να είναι άνετα και λειτουργικά. Βέβαια, στο χώρο εργασίας σας είναι λογικό να μην μπορείτε να επιλέξετε εσείς τα έπιπλα που θα χρησιμοποιείτε. Το να μπορείτε, λοιπόν, να εργάζεστε από τον ιδιωτικό σας χώρο έχει το εξής θετικό. Έχετε την ευχέρεια να τον διαμορφώσετε ακριβώς όπως σας αρέσει, ενώ παράλληλα δεν σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια σε μετακινήσεις.

Εντούτοις, και ο χώρος της δουλειάς σας, αλλά και το γραφείο που έχετε δημιουργήσει στο σπίτι πρέπει να χαρακτηρίζονται από μια όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα συμβάλλει στο να έχετε καλύτερη διάθεση. Το να περνάτε πολλές ώρες σε ένα χώρο που είναι υπερβολικά απλός, χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία που να προκαλούν κάποιο ενδιαφέρον, είναι πιθανό να σας κάνει να βαριέστε πιο εύκολα και να σας δυσκολεύει να βρείτε όρεξη για δουλειά. Από τα έπιπλα γραφείου μέχρι και τις πιο μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες, είναι καλό να προσπαθείτε να δημιουργείτε ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

Έπιπλα γραφείου για το σπίτι

Το να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα γραφείου, προκειμένου να εργάζεστε αποτελεσματικά από το σπίτι, είναι αρκετά σημαντικό. Αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε ποιο θα ήταν το κατάλληλο σημείο για να γίνει το γραφείο σας. Αν μπορείτε να διαθέσετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αυτόν το σκοπό, θα έχετε και περισσότερο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να μετρήσετε το χώρο, ώστε να αγοράσετε έπιπλα γραφείου που θα έχουν τις κατάλληλες διαστάσεις για αυτόν.

Σκεφτείτε, επίσης, πόσες ώρες θα περνάτε καθημερινά εκεί. Αν υπολογίζετε ότι θα βρίσκεστε στο δωμάτιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, δώστε προτεραιότητα στην άνεση και στη συνέχεια ασχοληθείτε και με το αισθητικό κομμάτι.

  1. Το γραφείο

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/grafeio/grafeia/1140168-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF-maple.html

Το γραφείο είναι από τα σημαντικότερα έπιπλα που θα κληθείτε να επιλέξετε. Πριν πάρετε κάποια απόφαση, καλό είναι να σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους χρειάζεστε το γραφείο. Σκεφτείτε αν πρόκειται να τοποθετήσετε σε αυτό μεγάλη οθόνη υπολογιστή και πληκτρολόγιο ή αν θέλετε απλώς να υπάρχει χώρος για ένα μικρό λάπτοπ, ή αποκλειστικά για να διαβάζετε και να γράφετε. Πρέπει, επίσης, το γραφείο να ανταποκρίνεται στο μέγεθος του σώματός σας, αλλά να ταιριάζει με αυτό και η καρέκλα που θα επιλέξετε.

Ένα γραφείο, σαν αυτό που σας προτείνουμε, είναι στυλάτο και μίνιμαλ. Το ουδέτερο χρώμα και το απλό του σχέδιο σας αφήνει περιθώρια για να διακοσμήσετε τόσο αυτό όσο και τον υπόλοιπο χώρο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Tip: Αν δεν έχετε πολύ χώρο, μπορείτε να επιλέξετε ένα γραφείο με βιβλιοθήκη, ντουλάπια και συρτάρια, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε τα βιβλία και τα αντικείμενά σας.

  1. Η σωστή καρέκλα

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/grafeio/karekles-grafeiou/1140323-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-pu.html

Ανάμεσα στα έπιπλα γραφείου η καρέκλα είναι αυτό που θα χρησιμοποιείτε περισσότερο, μαζί με το γραφείο. Αν χρειάζεται να παραμένετε καθιστοί για πολλές ώρες, η καρέκλα που θα επιλέξετε πρέπει να σας προσφέρει άνεση και να είναι λειτουργική. Μπορεί η καρέκλα που δανειστήκατε από την τραπεζαρία να σας έλυσε για λίγο το πρόβλημα του πού να καθίσετε ή να ανακαλύψατε, ύστερα από πολλούς «σύντομους» υπνάκους, πως το κρεβάτι μάλλον δεν είναι καλό σημείο για να κάνετε τη δουλειά σας.

Είναι πολύ πιθανό πως όταν κάθεστε για ώρες στο γραφείο σας, ξεχνάτε να διατηρείτε μια σωστή στάση στο σώμα σας. Μπορεί συχνά να καμπουριάζετε ή να σκύβετε πιο κοντά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Ωστόσο, τέτοιες συνήθειες μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνια προβλήματα, τόσο στη μέση, όσο και σε άλλα σημεία του σώματός σας.

Είναι σημαντικό η καρέκλα που θα επιλέξετε, εκτός από το να ταιριάζει αισθητικά με τα υπόλοιπα έπιπλα, να στηρίζει σωστά την πλάτη σας και να μπορείτε να την προσαρμόσετε ανάλογα με το γραφείο και το σώμα σας.

  1. Ραφιέρα

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/grafeio/vivliothikes-ermaria/1140269-%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%82.html

Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο, μια ή και δύο βιβλιοθήκες σίγουρα θα εμπλουτίσουν το δωμάτιο και θα σας βοηθήσουν να είστε πιο οργανωμένοι. Αντί, όμως, για την τυπική βιβλιοθήκη που θα περιμέναμε να δούμε συνήθως, θα μπορούσατε να επιλέξετε μια ραφιέρα, όπως αυτή που σας προτείνουμε εδώ.

Τα ανοιχτά ράφια κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος, σας διευκολύνουν στο να βρείτε τα πράγματα που θέλετε, ενώ σας δίνουν τη δυνατότητα να τα διακοσμήσετε με διάφορα στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορούν να φιλοξενήσουν μερικά γλαστράκια με φυτά, καθώς λίγο πράσινο χρειάζεται όπως και να έχει, προκειμένου να ζωντανέψει ο χώρος και να έχετε καλύτερη διάθεση.

Tip: Αν ο χώρος εργασίας σας βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό σας, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε απόσταση μεταξύ του κρεβατιού και του γραφείου. Καλό είναι να μην έχετε οπτική επαφή με το κρεβάτι, καθώς αυτό μπορεί να σας αποσυντονίσει. Μια ραφιέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό χώρου, επομένως σε αυτήν την περίπτωση θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη (με την προϋπόθεση ότι το δωμάτιο δεν είναι πολύ μικρό).

  1. Συρταριέρα γραφείου

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/grafeio/surtarieres/1140651-%CF%83%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7.html

Η συρταριέρα είναι από αυτά τα έπιπλα γραφείου που θα περίμενε κανείς να δει πιο συχνά σε ένα επαγγελματικό γραφείο, παρά σε κάποιο σπίτι. Παρ’ όλα αυτά, είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά αν δεν διαθέτετε πολύ χώρο. Μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε οργανωμένα και ασφαλή όλα σας τα έγγραφα.

Μπορείτε να διακοσμήσετε μια μεταλλική συρταριέρα σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο, με μπογιά σε έντονο χρώμα, με διάφορα σχέδια ή ακόμη και με κομμάτια ταπετσαρίας με μοτίβα (ή με την ίδια ταπετσαρία με αυτή που μπορεί να χρησιμοποιείτε για τους τοίχους σας).

  1. Καναπές

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/saloni/kanapedes-3thesioi-2thesioi/1138962-kanapes-krevati-3thesios-ufasma-mauro.html

Όπως και στη δουλειά, έτσι και στο σπίτι είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότερα καθίσματα στο χώρο του γραφείου, σε περίπτωση που πρέπει να γίνει μια συνάντηση με κάποιον συνεργάτη. Ένας καναπές, εκτός του ότι δημιουργεί μια πιο casual διάθεση και άρα μεγαλύτερη άνεση, είναι το κατάλληλο σημείο τόσο για ένα διάλλειμα από τη δουλειά όσο και για να συνομιλήσει κανείς σε κοντινή απόσταση με τον συνεργάτη του (χωρίς να τους χωρίζει ένα γραφείο, για παράδειγμα). Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δωμάτιο ως γραφείο και, παράλληλα, ως ξενώνα, ο καναπές που προτείνουμε εδώ είναι εξαιρετικά πρακτικός, καθώς γίνεται κρεβάτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε ένα καλαίσθητο καθιστικό για το γραφείο σας.

Μερικά παραπάνω tips

  1. Ένας όμορφος και συνάμα οργανωμένος χώρος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να μειώσετε το άγχος που σίγουρα αισθάνεστε μέσα στην ημέρα. Μπορεί στο σπίτι να έχετε την άνεση να αφήνετε τα πράγματά σας όπου σας αρέσει, αλλά το να είναι όλα ανακατεμένα στο γραφείο σας είναι πιο πιθανό να σας προκαλεί περισσότερο άγχος ή να σας δυσκολεύει στο να συγκεντρωθείτε. Χρησιμοποιήστε συρταριέρες και φακέλους σε διαφορετικά χρώματα, ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η σωστή θέση για το κάθε αντικείμενο και χαρτί, προκειμένου να μπορείτε να εργάζεστε πιο αποτελεσματικά.

  2. Προσπαθήστε να έχετε όσο περισσότερο φυσικό φως μπορείτε. Ένα φωτεινό περιβάλλον εργασίας θα σας φτιάχνει τη διάθεση και θα σας βοηθά να μένετε ενεργοί. Τα χρώματα παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα χώρο εργασίας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πίνακες, φωτογραφίες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Καταλήγοντας, το να εργάζεστε σε ένα μέρος που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα, είναι σίγουρα καλύτερο από το να νιώθετε παγιδευμένοι σε τέσσερις λευκούς τοίχους που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον. Ένας όμορφος, χαρούμενος χώρος, με τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου, θα σας βοηθήσει να είστε πολύ πιο δημιουργικοί και πολύ πιο αφοσιωμένοι σε όσα πρέπει να κάνετε.