Όλοι λατρεύουμε τα movienights! Είμαστε σίγουροι πως θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μαζεύεστε γύρω από την τηλεόραση με τους αγαπημένους σας για να παρακολουθήσετε σειρές ή ταινίες. Βέβαια, το σπίτι δεν είναι το ίδιο με ένα σινεμά. Ωστόσο, με τα κατάλληλα έπιπλα σαλονιού και λίγες μετατροπές στο χώρο, μπορείτε να φτάσετε πολύ κοντά σε αυτήν την αίσθηση.

Αλλά γιατί να μπείτε στον κόπο να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε ένα ιδιωτικό, μικρό σινεμά;

Γιατί ένα minihometheater στο σαλόνι είναι υπέροχη ιδέα

Ας μιλήσουμε, εν συντομία, για μερικούς λόγους που το hometheater στο σαλόνι είναι υπέροχη ιδέα. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το γεγονός ότι μπορείτε να διαμορφώσετε το χώρο όπως τον θέλετε. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να επιλέξετε και τα έπιπλα σαλονιού που σας αρέσουν περισσότερο. Το μόνο σίγουρο, λοιπόν, είναι ότι τα καθίσματα στο προσωπικό σας σινεμά θα είναι άνετα και θα ανταποκρίνονται στην αισθητική σας.

Επίσης, θα μπορείτε κάθε στιγμή να επιλέξετε τι θέλετε να δείτε, αλλά να έχετε και τη δυνατότητα να αλλάξετε την ταινία αν δεν σας ικανοποιεί. Και, φυσικά, θα μπορείτε να κάνετε και διαλείμματα. Πόσες φορές έχετε ευχηθεί όσο βρισκόσασταν στην αίθουσα του σινεμά να μπορούσατε να σηκωθείτε για να πάτε στο μπάνιο; Ακόμη, δεν θα χρειαστεί να αγχωθείτε για τη μετακίνησή σας ή για να κλείσετε τα εισιτήριά σας νωρίς.

Σκεφτείτε επίσης πως το set-up που θα δημιουργήσετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για βραδιές gaming! Ειδικά αν έχετε εφήβους στο σπίτι, είναι σίγουρο πως θα περνούν τις περισσότερες ώρες τους στο σαλόνι.

Η αλήθεια είναι πως η εμπειρία στο σινεμά είναι εντελώς διαφορετική και προσφέρει διαφορετικά πράγματα. Αλλά το καλό με το να διαμορφώσετε έναν παρόμοιο χώρο στο σπίτι είναι πως θα μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή και να περνάτε διασκεδαστικές στιγμές με τους φίλους σας. Και, πάνω από όλα, θα είστε στον προσωπικό σας χώρο.


Αλλά πώς θα διακοσμήσετε το δωμάτιο ώστε να θυμίζει κάπως το σινεμά; Ας αρχίσουμε από τα έπιπλα σαλονιού που θα χρειαστείτε και ας δούμε συνολικά τι θα μπορούσατε να δοκιμάσετε.

Έπιπλα σαλονιού για ένα hometheater

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να διαθέτετε ένα πολύ μεγάλο σαλόνι ή ένα ολόκληρο ξεχωριστό δωμάτιο για να φτιάξετε ένα hometheater. Είναι μια έξτρα πολυτέλεια την οποία μπορείτε να έχετε αν επιλέξετε σωστά τα έπιπλα σαλονιού σας και διαμορφώσετε το χώρο στρατηγικά. Δηλαδή, το σαλόνι να μην σταματήσει να μοιάζει με σαλόνι, αλλά να συνεχίσει να αποτελεί το κέντρο του σπιτιού και να ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

  1. Αναβαθμίστε τον καναπέ σας

https://www.welhome.gr/prosfores/1141109-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%82-3%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-nabuk-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B6.html

Τα αναπαυτικά καθίσματα είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα hometheater. Γενικότερα, ο χώρος πρέπει να έχει φιλόξενη ατμόσφαιρα και να προσφέρει άνεση, καθώς, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το σαλόνι ενός σπιτιού. Αν επιλέξετε τον ανακλινόμενο καναπέ που σας προτείνουμε, καθένας που τον χρησιμοποιεί θα μπορεί να ξαπλώσει όσο πίσω θέλει και να απλωθεί. Επομένως, σε όποιο ύψος και αν βρίσκεται η τηλεόρασή σας (είτε είναι στον τοίχο είτε σε ένα έπιπλο τηλεόρασης), όλοι θα παρακολουθούν με άνεση την ταινία. Παράλληλα, ακριβώς επειδή πρόκειται για έναν δερμάτινο καναπέ ο οποίος είναι ουδέτερου χρώματος και έχει ουδέτερο σχέδιο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξει με τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Ειδικά αν το σαλόνι ενώνεται με την τραπεζαρία και την κουζίνα σας, ένα έπιπλο πιο έντονου χρώματος, για παράδειγμα, μάλλον δεν θα σας διευκόλυνε. Επειδή το συγκεκριμένο έπιπλο είναι και πολύ ανθεκτικό, πρόκειται για μια εξαιρετική επένδυση.

  1. Επιλέξτε ένα ανάκλινδρο

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/saloni/anaklindra/1135660-anaklindro-stela.html

Τα παραπάνω καθίσματα είναι πάντα σημαντικά σε έναν τέτοιο χώρο. Όποιος, λοιπόν, δεν προλάβει να βρει θέση στον καναπέ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωρηθεί. Το συγκεκριμένο ανάκλινδρο θα του προσφέρει μια αναπαυτική θέση για να παρακολουθήσει με εξίσου μεγάλη άνεση την ταινία.

  1. Δώστε βάση στο έπιπλο της τηλεόρασης

Ένα hometheater χωρίς τηλεόραση θα ήταν δύσκολο να πετύχει. Αλλά δεν αρκεί μονάχα να επιλέξετε την τηλεόραση με τη σωστή οθόνη, το κατάλληλο μέγεθος και τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Ανάμεσα στα πιο βασικά έπιπλα σαλονιού και εξίσου σημαντικό μέρος της εμπειρίας θέασης είναι και το έπιπλο στο οποίο θα τοποθετήσετε την τηλεόραση. Είναι επίσης σημαντικό να σας προσφέρει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, ώστε να μπορείτε να κρύψετε τα διάφορα καλώδια, τα DVD και ό,τι άλλο μπορεί να χρειάζεστε στο σαλόνι σας. Για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να κινηθείτε σε δύο κατευθύνσεις.

  • Σύνθεση σαλονιού:

https://www.welhome.gr/prosfores/1121815-suntheto-sunthesi-saloniou-mauri-leuki-.html

Μπορείτε να διαλέξετε μια σύνθεση σαλονιού που μπορεί και από μόνη της να αποτελέσει διακοσμητικό στοιχείο για το χώρο σας. Τα ράφια της συγκεκριμένης σύνθεσης δημιουργούν μια ωραία, διαγώνια συμμετρία και πλαισιώνουν την τηλεόραση που πρέπει, εξάλλου, να είναι ο πρωταγωνιστής. Μια τέτοια επιλογή σας δίνει και περισσότερες επιφάνειες, τόσο για gadgets που μπορεί να χρειάζεστε, όσο και για διακοσμητικά.

  • Έπιπλο τηλεόρασης:

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/saloni/suntheseis/1140232-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1.html

Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε να έχετε λίγο περισσότερο ελεύθερο χώρο πάνω και γύρω από την τηλεόραση, μπορείτε να επιλέξετε ένα έπιπλο τηλεόρασης, όπως αυτό που προτείνουμε. Και αυτή η επιλογή διαθέτει ράφια, αλλά αφήνει αρκετό χώρο για να διακοσμήσετε και τον τοίχο δίπλα από αυτά με έναν πίνακα, για παράδειγμα, χωρίς να μοιάζει το σύνολο υπερφορτωμένο.

  1. Τραπεζάκι σαλονιού

https://www.welhome.gr/epipla-spitiou/saloni/trapezakia-saloniou/1141219-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85-wenge.html

Το τραπεζάκι είναι από εκείνα τα έπιπλα σαλονιού που συνήθως βρίσκονται στο επίκεντρο του χώρου και της προσοχής. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζητούμενο είναι η λειτουργικότητα του επίπλου. Κυρίως το να προσφέρει αρκετό χώρο για να μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί τα σνακ που θα απολαύσετε κατά τη διάρκεια της ταινίας. Επομένως, ακόμη και ένα μίνιμαλ τραπεζάκι σαλονιού όπως αυτό, θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα.

Πώς να διακοσμήσετε το hometheater

Και τώρα που βρήκατε τα έπιπλα σαλονιού που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σας, έχει έρθει η ώρα να δείτε τι άλλο μπορείτε να δοκιμάσετε, ώστε να μιμηθείτε την αίσθηση του χώρου στο σινεμά.

  1. Τοποθετήστε τα έπιπλα σωστά

Τα έπιπλα σαλονιού σας πρέπει εκτός από πρακτικά, να είναι και τοποθετημένα σωστά στο χώρο. Το επίκεντρο είναι η τηλεόραση, επομένως πρέπει να φροντίσετε όλοι να έχουν απρόσκοπτη οπτική επαφή με αυτήν, ακόμη και αν τοποθετήσετε κάποια καθίσματα διαγώνια.

  1. Διαχειριστείτε το φως

Αρχικά, είναι σημαντικό να βρείτε τις κατάλληλες κουρτίνες που θα σταματούν το φως του ήλιου. Αν αντανακλάται στην οθόνη, δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία σας. Αντίστοιχα, το δυνατό φως στο δωμάτιο δεν είναι καλή ιδέα. Επιλέξτε πιο χαμηλό φωτισμό, για να μιμηθείτε καλύτερα και την ατμόσφαιρα του σινεμά.

  1. Επιλέξτε σκούρο χρώμα για τους τοίχους

Αυτό είναι κάτι που μάλλον θα μπορούσατε να κάνετε πιο εύκολα αν διαθέτατε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για το σινεμά σας. Βέβαια ακόμη και σε ένα openplan σαλόνι, ένα statementwall με πιο σκούρο χρώμα και διαφορετική υφή (ακόμη και μοτίβα) στο σημείο όπου βρίσκεται η τηλεόραση δεν θα ήταν κακή ιδέα, γιατί αποτελεί ενδιαφέρον σημείο εστίασης. Όπως και να έχει, οι σκουρόχρωμοι τοίχοι θα δώσουν μια πιο δραματική νότα στο χώρο.

Extratips: Αν δεν έχετε ξεχωριστό δωμάτιο για να επιλέξετε πιο θεματική διακόσμηση (π.χ. κορνιζαρισμένες αφίσες ταινιών και παρόμοια αντικείμενα), είναι καλύτερο να κρατήσετε ουδέτερο στυλ στο χώρο, γιατί το σαλόνι παραμένει το κεντρικό σημείο του σπιτιού σας, ακόμη και αν χρησιμοποιείται ως μικρό σινεμά.

Προτείνουμε να κάνετε το σαλόνι σας όσο πιο cozy μπορείτε, γιατί θα έχετε συνεχώς επισκέπτες από εδώ και πέρα!